Dilema (2011)
The Dilemma

Dilema
Dilema
Komedija
Drama
V kinu od: 27.01.2011 (Slovenija)
Režija: Ron Howard
Igralci: Winona Ryder, Channing Tatum, Jennifer Connelly, Vince Vaughn, Talulah Riley, Kevin James, Queen Latifah, Chelcie Ross, Amy Morton, Heidi Johanningmeier, Rebecca Spence, Debbi Burns, January Stern, Grace Rex, Joel Rogers
Država: ZDA

Vsebina - Dilema

Nick ugotovi, da je tisto, kar ne poveš svojim prijateljem prav tako pomembno kot tisto, kar jim poveš. Od srednje šole sta zagrizeni samec Ronny in srečno poročeni Nick najboljša prijatelja. Zdaj, ko sta partnerja v podjetju, ki se ukvarja z preoblikovanjem avtomobilov, sta prisiljena tekmovali za sanjski projekt, ki bi dal zagon njunemu podjetju.

Napovedniki

Recenzije - Dilema

  • rtvslo.si
    Ron Howard je tip režiserja, ki se lahko podpiše tako pod kakovostne kot povsem (pod)povprečne filme. Dilema pričakovano sodi v drugega izmed obeh ekstremov.
    Dilema se uvršča med tiste filme, ki kleno moško prijateljstvo častijo nad vsako zvezo ženske in moškega. Kot po pravilu sta seveda oba prijatelja vezana (eden izmed njiju celo poročen), a med njima vlada posebna vez, zaradi katere ste lahko prepričani, da jima pomeni več kot poroka (z žensko).
    [več..]
    4 / 10
    Objavljeno: 01.02.2011
  • Mladina
    Kaj je romanca, veste - to je film, v katerem se pecajo moški in ženske. In kaj je bromanca? To je tehnični izraz za komedijo (a la Stari, rad te imam, Drkajva skupaj, Draga, počakaj, sem na poti ipd.), v kateri moški peca moškega, toda brez gejevskih pretenzij - ne, ne, moška, ki ne moreta drug brez drugega, nista geja, nas prepričujejo bromance, ampak le prijatelja, ki se ljubita kot brata. Saj vidite, da sta hetero - imata punci! Toda bolj, ko bromanca dokazuje, da nista geja, bolj se sprašujemo: hej, zakaj tako komplicirata? Zakaj zganjata tak cirkus? Zakaj se ne data preprosto dol? Tudi junaka Dileme, visokorasli, manični Ronny (Vince Vaughn) in mali, debelušni Nick (Kevin James), sta najboljša prijatelja - drug brez drugega ne moreta, zato sta tudi poslovna partnerja. Chryslerju skušata prodati koncept električnega avtomobila z d(i)rkaškim zvokom pokojnega dodge challengerja, v kakršnem sta v road-moviejih sedemdesetih običajno potovala prijatelja, ki nista mogla drug brez drugega in ki sta se ljubila kot brata - v izogib vsem kulturnim nesporazumom sta potem v avto vedno vzela kako štoparko. [več..]
    3 / 10
    Objavljeno: 28.01.2011
Filmi, kjer še igrajo
W. Ryder | C. Tatum | J. Connelly | V. Vaughn
Haunted Mansion
Great Balls of Fire!
Edward Scissorhands
Reality Bites
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu