Paul (2011)
104 minut

Paul
Paul
Komedija
Znanstvena fantastika
V kinu od: 17.03.2011 (Slovenija)
Režija: Greg Mottola
Scenarij: Nick Frost, Simon Pegg
Igralci: Seth Rogen, Simon Pegg, Kristen Wiig, Jane Lynch, Sigourney Weaver, Bill Hader, Jason Bateman, Jeffrey Tambor, Blythe Danner, Nick Frost, David Koechner, Jesse Plemons, Joe Lo Truglio, John Carroll Lynch, Mia Stallard
Država: Francija, Španija, VB, ZDA

Vsebina - Paul

Graeme Willy in Clive Gollings se odpravita na popotovanje z avtodomom, kjer po naključju srečata nezemljana, ki ju popelje na noro potovanje, ki za vedno spremeni njuno vesolje. V zadnjih 60 letih se je nezemljan po imenu Paul nahajal v tajnem vojaške oporišču. Zaradi neznanih razlogov se je Paul odločil zapustiti oporišče in skočiti na prvo vozilo, ki bo vozilo iz mesta. Zgodi se, da je to ravno Graemov in Clivov avtodom.

Napovedniki

Recenzije - Paul

  • rtvslo.si
    Večina znanstvenofantastičnih filmov bitja iz vesolja obravnava bolj ali ne agresorsko-osvajalsko, zato je Paul s svojim komičnim pristopom toliko bolj osvežilen.
    Naslovni junak Paul (glas mu je posodil Seth Rogen) je tisti nezemljan, ki je sredi prejšnjega stoletja strmoglavil v ZDA, kjer ga je vojaško-politična elita ves čas skrivala, Paul pa jim je pomagal s svetovnjem (med drugim tudi Stevenu Spielbergu z idejami pri nastanku E. T.-ja).
    [več..]
    8 / 10
    Objavljeno: 28.03.2011
  • Mladina
    Kaj je Area 51, veste: orjaška vojaška baza, v kateri naj bi ameriška vlada skrivala največje zunajzemeljske skrivnosti, vključno z alieni, ki so strmoglavili pri Roswellu. Konspirologi to jemljejo povsem resno, smrtno resno. V resnici vse to jemljejo tako smrtno resno, da meji na vic. Paul je vic o vicu. Že kar metafilm. Metakomedija. Simon Pegg in Nick Frost, zvezdnika metakomedij Zora neumnih mrtvecev in Vroča kifeljca, sta Graeme in Clive, britanska kultista, fanboys, pop nirvanista, ki si ogledujeta spomenike ameriške popkulture - najprej obiščeta stripovski sejem v San Diegu, potem pa ju road trip, tipična ameriška izkušnja oz. tipično izkušanje Amerike, odpelje v paranormalno srce ufološke Amerike. In še preden dobro rečeta Area 51, jima v avto že skoči Paul, živahni, poskočni, duhoviti intergalaktični alien, ki - z glasom Setha Rogena - beži pred vladno-vojaško-efbiajevskimi agenti. [več..]
    7 / 10
    Objavljeno: 18.03.2011
Filmi, kjer še igrajo
S. Rogen | S. Pegg | K. Wiig | J. Lynch
The Fabelmans
Chip 'n' Dale: Rescue Rangers
An American Pickle
Zeroville
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu