Izvorna koda (2011)
Source Code | 93 minut

Izvorna koda
Izvorna koda
Akcijski
Znanstvena fantastika
Triller
V kinu od: 07.07.2011 (Slovenija)
Režija: Duncan Jones
Igralci: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright, Michael Arden, Cas Anvar, Russell Peters, Brent Skagford, Craig Thomas, Gordon Masten, Susan Bain, Paula Jean Hixson, Lincoln Ward, Kyle Gatehouse, Albert Kwan
Država: Francija, ZDA

Vsebina - Izvorna koda

Ameriški vojak Colter Stevens, ki je bil še do nedavnega v vojni, se nenadoma znajde na vlaku za Chicago - nasproti mu sedi mlada ženska, ki ga pozna, on pa nje ne. Kmalu zatem eksplodirala vlak in nek glas Stevensu naroči, da se mora vrniti. S pomočjo revolucionarne tehnologije se Colter lahko znajde v telesu potnika na vlaku zadnjih osem minut pred njegovo eksplozijo. Njegova naloga je, da najde bombaša in a tem prepreči naslednji teroristični napad.

Napovedniki

Recenzije - Izvorna koda

  • rtvslo.si
    Velika večina filmov, ki poleti priromajo na slovenska velika platna, je tipično "poletnih" ter ne zahtevajo razmisleka in ne ponujajo estetskega užitka. Ena redkih izjem je Izvorna koda.
    Kako sploh opredeliti drugi film obetavnega britanskega režiserja Duncana Jonesa? Kot znanstvenofantastični film? Misteriozni film? Morda še najbolje kot osvežilni koktajl, s katerim boste obudili spomin na najboljše trenutke Neskočnega dneva, Deja vuja, Matrice, Umora na Orient Expressu in celo RoboCopa.
    [več..]
    10 / 10
    Objavljeno: 23.07.2011
  • Mladina
    Trik in lepota Izvorne kode je v tem, da traja le nekaj minut. Specifično: le 8 minut. Izvorna koda je 8-minutni triler, kar pa naj vas ne zavede - Izvorna koda je 8-minutni triler, ki se mu zgodi Groundhog Day. No, Neskončni dan se v resnici zgodi Colterju Stevensu (Jake Gyllenhaal), pilotu vojaškega helikopterja, ki služi v Afganistanu. Ali pa je vsaj služil v Afganistanu. Ko se film začne, se namreč znajde v potniškem vlaku, ki pelje proti Chicagu. In ni mu jasno, kako je prišel tja in kaj počne tam, kajti Christina (Michelle Monaghan), ženska, ki sedi zraven njega, ga ne kliče Colter, ampak Sean - in ko se v stranišču zazre v ogledalu, ne zagleda sebe, ampak nekoga drugega, očitno Seana, učitelja, ki tako kot mnogi drugi potniki tega vlaka potuje v Chicago. Le da tja ne pridejo: vlak namreč nenadoma dobesedno raztrga eksplozija. Osem minut je mimo. [več..]
    8 / 10
    Objavljeno: 08.07.2011
Filmi, kjer še igrajo
J. Gyllenhaal | M. Monaghan | V. Farmiga | J. Wright
Road House
Guy Ritchie's The Covenant
Ambulance
The Guilty
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu