Prerok (2009)
A Prophet | 155 minut

Prerok
Prerok
Kriminalka
Drama
V kinu od: 18.03.2010 (Slovenija)
Režija: Jacques Audiard
Scenarij: Thomas Bidegain, Jacques Audiard
Igralci: Tahar Rahim, Niels Arestrup, Adel Bencherif, Hichem Yacoubi, Reda Kateb, Jean-Philippe Ricci, Gilles Cohen, Antoine Basler, Leïla Bekhti, Pierre Leccia, Foued Nassah, Jean-Emmanuel Pagni, Frédéric Graziani, Slimane Dazi, Rabah Loucif
Država: Francija, Italija

Vsebina - Prerok

Film prikazuje zgodbo o mladeniču arabskega rodu, ki pristane v francoskem zaporu. 19-letnega Malika po prihodu v ječo pod svoje okrilje vzame brezkompromisni vodja korziške zaporniške tople Cesar.

Napovedniki

Recenzije - Prerok

  • rtvslo.si
    Kritiško in komercialno najuspešnejši francoski film zadnjih let je moraliteta, postavljena v nemoralen svet. Prerok iz gledalca, ne da bi se ta tega zavedel, naredi zaveznika morilca.
    Jacques Audiard, pomembno ime francoskega filma, se je po drami Ko je zastalo moje srce (2005) s svojim najnovejšim filmom še enkrat lotil francoskega kriminalnega podzemlja. Preroka, dobitnika velike nagrade žirije v Cannesu (sicer znana kot "druga nagrada" ...) in nominiranca za tujejezičnega oskarja, so primerjali z Botrom (v obeh primerih gre za zgodbo o premočrtnem vzponu po hierarhični lestvici kriminala), a vzporednice bi se dalo vleči tudi s Kaznilnico odrešitve. Če bi slednji odvzeli vsakršno sled upanja na končno odrešitev.
    [več..]
    9 / 10
    Objavljeno: 16.04.2010
Filmi, kjer še igrajo
T. Rahim | N. Arestrup | A. Bencherif | H. Yacoubi
Le secret de la chambre noire
Joueurs
Mary Magdalene
Réparer les vivants
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu